De Gewone wesp

De Gewone wesp

De meest bekende wesp in Nederland is de gewone wesp. De wesp is ongeveer 17 tot 20mm groot en is zwart geel van kleur. Hij lijkt erg veel op de Duitse wesp.

De gewone wesp bouwt haar nest op donkere en verborgen plaatsen. Denk hierbij aan ondergronds, in verlaten muizenholletjes of bovengronds onder daken, hollen muren en andere plaatsten die beschut zijn.

Voor het bouwen van het nest wordt meestal sterk verrot, broos hout gebruikt. Onder gunstige omstandigheden kan het nest een doorsnede van 50cm tot wel 1 meter bereiken. 

Een kolonie van de gewone wesp kan zich wel uitbreiden tot 7000 individuen. Het nest en vooral de ingang van het nest worden fel verdedigd tegen vijanden en indringers.

De gewone wesp bezoekt ook vaak terrasjes en bakkerijen op zoek naar voedsel en zoetigheden. De wesp wordt als zeer lastig beschouwd vooral in de maanden augustus en september zal men veel last ondervinden van deze wesp. In deze periode zit het werk voor de konigin erop en zullen ze meer agressief zijn jegens mensen. 

Heeft u last van deze wesp, neem dan contact op met ons op voor een snelle, betaalbare bestrijding met 100% garantie.

Waspik 0416-315517
Oosterhout 0162-462002
's-Hertogenbosch 073-6124385

Terug naar het overzicht.

Print