De Duitse Wesp

De Duitse wesp

De Duitse wesp behoort tot de papierwespen en heeft, net als vele ander soorten, een overwegend zwarte kleur met gele vlekken en strepen. De nesten van deze  wespen zijn gemaakt van houtvezels zodat het nest een papierachtige textuur heeft.

De Duitse wesp leeft hoofdzakelijk van andere insecten. Het grootste deel van het jaar spelen ze een zeer nuttige rol door plantenetende insecten op te ruimen. Echter zoekt de Duitse wesp in de zomermaanden en in de herfst , naar zoetigheden. Hierdoor wordt hij door mensen die aan het genieten zijn van het mooie weer gezien als plaaginsecten.

De Duitse wesp verdedigt het nest fel waardoor het opruimen beter aan een professioneel verdeldingsbedrijf overgelaten kan worden. 

Net als andere papierwespen kan de Duitse wesp pijnlijk steken doordat de vrouwtjes, die het talrijkst zijn en het gehele jaar voorkomen, een angel hebben.

Vemoedt u last te hebben van de Duitse wesp, neem dan contact op met ons op voor een snelle, betaalbare bestrijding met 100% garantie.

Waspik 0416-315517
Oosterhout 0162-462002
's-Hertogenbosch 073-6124385

Terug naar het overzicht.

Print