Oorzaak van muizen

Vaak wordt er gedacht dat een muizenprobleem alleen voorkomt in oude, smerige en vervallen huizen. Het tegendeel is waar, muizen komen voor in allerlei woningen en zijn vaak terug te vinden in de keuken. Dit komt omdat daar het voedsel te vinden is.

Een andere plek waar muizen zich vaak ophouden is op de plekken waar kinderen vaak spelen. De speelhoek van uw kind kan zomaar vol liggen met muizenkeutels of andere zaken waar een kind ziek van kan worden.

Muizen kunnen vanwege hun zachte skelet door de kleinste gaten uw woning binnenkomen. Een muis kan door een gaatje kruipen die net zo dik is als een potlood. Hierdoor is het vrij moeilijk om alle toegangen tot het huis te dichten.

De oorzaak van het probleem is vaak dat de muizen een voedsel bron hebben. Dit kan bestaan uit kruimels, huisvuil en andere etensresten. Het is dan ook van groot belang om etensresten zo snel mogelijk op te ruimen en volle vuilniszakken op tijd te vervangen.

Zorg er daarnaast voor dat er regelmatig schoongemaakt wordt en dat er goed gestofzuigd wordt. Laat geen eten of overblijfselen daarvan op het aanrecht liggen. Verpak voedsel in blikken of bakken van metaal of plastic.

Mocht u last hebben van muizen? Bel dan een van onze specialisten en kom samen tot een passende oplossing.

Waspik 0416-315517
Oosterhout 0162-462002
's-Hertogenbosch 073-6124385

 

 
Print