Schimmels in hout & muren

Schimmels in hout

Zwam is een verzamelnaam voor alle houtaantastende schimmels. Wanneer u verrot hout ziet, is dat een vorm van zwam. Hout rot niet uit zichzelf door bijvoorbeeld ouderdom. Houtrot ontstaat doordat het hout is aangetast door een houtrotverwekkende schimmel. Meestal wordt dit veroorzaakt door aanwezigheid van vocht.

De meest voorkomende zwammen zijn; de Huiszwam, de Kelderzwam en de poriënzwam. Al deze  soorten zwammen veroorzaken bruine rot. Een andere soort zwam, het Elfenbankje, veroorzaakt witte rot.

Oorzaken

Lekkage  zorgen op de meeste plaatsen die wij in de praktijk tegen komen de oorzaak van het probleem. In de kruipruimtes zijn de oorzaken meestal , vocht, achter gelaten karton of bouwmaterialen. Dit zijn voedingsbronnen voor de zwam. Een goede ventilatie ontbreek hier meestal ook. Slecht isolatie materiaal kan ook al een oorzaak zijn van zwammen in de kelder.


Probleemoplossend

Het bestrijden v/d zwammen is  specialistisch werk. De door de overheid goedgekeurde bestrijdingsmiddelen mogen alleen door hiervoor gediplomeerde mensen worden gebruikt. Voordat er aan herstel werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd moet een  zwambestrijding plaats vinden. Als u twijfelt  neem gerust contact met ons op wij voeren een vrijblijvende inspectie u.


Schimmels in muren

Vochtige muren, los zittend stucwerk dit is een teken dat u muren vochtig zijn. Om optrekkend vocht via de muren tegen te gaan worden de binnen muren van uw huis geïnjecteerd met een Silaan(waterglas). De toevoer van water wordt hiermee stop gezet zodat de muren droog blijven. Voor meer informatie mail of bel ons.

De foto's links op deze pagina zijn een weergave van hoe vocht in muren behandeld wordt. Heeft u interesse of bent u benieuwd naar de mogelijkheden bel dan direct naar 06-55840660


Wij helpen u graag veder!

Bij vragen of een prijsopgave vult u het offerteformulier in, u kunt ons ook mailen. Of bel een van onze vestigingen:

    
Waspik 0416-315517
Oosterhout 0162-462002
's-Hertogenbosch 073-6124385

Print