De houtworm

Houtworm bestrijding: Ons specialisme 

Wij garanderen:

✔ Snelle service
✔ Betaalbare oplossing
✔ 100% Garantie
✔ 100% Klanttevredenheid

Ziet u ook wel eens hoopjes stof liggen op een balk of plank? Ongedierte in huis worden door onze specialisten professioneel verwijderd. De meest bekende houtaantaster is ongetwijfeld de larve van de gewone houtwormkever. De larven van deze houtworm boren zich direct na de overgang van ei tot larve in het hout, waar ze gangen boren met een diameter van 0,5 mm. De diameter van de boorgangen neemt toe naarmate de larven ouder worden. 


Hoe pak ik houtworm aan?

Houtworm bestrijden en verwijderen is een vak apart. Daarom is het raadzaam een specialist in te schakelen in de volgende omstandigheden: hoopjes boormeel zijn zichtbaar aantasting van spinthout van eiken en zacht hout van de populier en de iep, diverse andere houtsoorten worden ook aangetast. Deze aantasting komt vaak voor in vochtig en klam hout in stallen of zolders. Houtworm bestrijden en verwijderen is onze specialiteit. Maar ook voor bestrijding van boktor kunt u bij ons terecht.

In de periode mei - september ontpoppen de houtwormen zich tot kevers. Deze kevers gaan paren, waarna de vrouwtjes 20 tot 40 eitjes leggen. De totale duur van de ontwikkeling van ei tot volwassen insect is ongeveer 1-3 jaar. De gewone houtwormkever tast zowel loof-als naaldhout aan, meubels, houten vloeren en gebouwen.

De schade kan soms zo enorm groot zijn, dat de draagkracht van het aangetaste hout aanzienlijk vermindert wordt. Neem daarom direct contact met ons op als u vermoedt dat er houtwormen actief zijn. Wij zullen deze dan professioneel aanpakken en verwijderen.

Wij zijn als een v/d eerste in Nederland gecertificeerd voor "Adviseur Houtbescherming" U krijgt 10 jaar garantie op het behandeld hout! Wij helpen u graag verder. 

 

Bij vragen of een prijsopgave vult u het offerteformulier in, u kunt ons ook mailen. Of bel een van onze vestigingen:
    
Waspik 0416-315517
Oosterhout 0162-462002
's-Hertogenbosch 073-6124385

Print