Bestrijding van boktor

1. Inspectie

Elke aantasting, in welke ruimte dan ook, is verschillend en vereist een op maat gemaakte behandeling. Om deze boktor behandeling zo goed mogelijk te laten aansliuten bieden wij altijd een gratis inspectie aan.

Onze specialisten zullen de schade van de larve bekijken en passend advies geven. Een aantasting van de boktor kan namelijk veel verschillende effecten hebben op de houtconstructie.

Onze boktorinspectie is altijd vrijblijvend en verplicht u tot niks.
 

2. Stofvrij maken
Voordat we de boktor effectief kunnen gaan bestrijden, is het noodzakelijk dat de houtconstuctie stofvrij gemaakt wordt. Het door boktor aangetaste hout wordt met onze insecteside geconserveerd. Wanneer er op het hout een flinke stoflaag ligt zal het bestrijdingsmiddel niet de optimale kans krijgen om het hout in te trekken.

Het stofvrij maken van de houtconstructie kunt u geheel zelf doen of door ons laten uitvoeren. Ook hierbij geven wij een eerlijk en vrijblijvend advies.


3. Injecteren
Heeft een boktor voor een lange periode het hout  aangetast kan het voorkomen dat injectie van de houtconstructie noodzakelijk is. Bij deze injectie worden er in het het aangetaste hout gaten geboord waarin pluggen worden geplaatst. Deze zullen ongeveer elke 30cm geplaatst worden. In deze pluggen zal de insecteside geïnjecteerd worden.

Doordat er elke 30cm een flinke hoeveelheid insecteside in het hout wordt gespoten, zal de actieve boktor "ingesloten" worden. Wanneer de boktorlarve verder in het hout knaagt zal hij het bestrijdingsmiddel tegenkomen. Op deze manier krijgt de boktor niet de mogelijkheid om zijn levenscyclus voort te zetten.


4. Conserveren
Om te voorkomen dat de boktor op andere plaatsen in het hout verder gaat, wordt de volledige houtconstructie behandeld. Dit doen wij doormiddel van een oppervlakte behandeling van het hout. Het hout zal volledig worden besproeit met onze insecteside. Op deze manier wordt de boktor in de gehele ruimte behandeld.

Per vierkante meter hout gebruiken wij een van tevoren bepaalde hoeveelheid insecteside. Met deze hoeveelheid kunnen wij garanderen dat de boktor voor minstens 10 jaar uit uw houtconstructie blijft. U zult na de boktor behandeling van ons ook een garantiebewijs ontvangen.


Bestrijdingsmiddel
Voor het bestrijden van de boktor en houtworm gebruiken wij uitsluitend bestrijdingsmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. De insecteside is speciaal ontwikkeld voor het effectief bestrijden van de boktor- en houtwormlarve. In combinatie met de door ons aangereikte maatregelen en advies is de bestrijding volkomen veilig voor u, uw gezin, uw huisdieren en het milieu.

Print